GuusJanssen

"Sjans"

Guus Janssen was een jongen die in de bloei van zijn leven stond, hij had zijn plek gevonden binnen zijn opleiding en had week in week uit de grootste lol met zijn vrienden waar hij ook wel bekend stond als Sjans. Samen gingen ze overal naartoe en zorgde ze ervoor dat er geen feestje werd overgeslagen. Dat Sjans overal geliefd was is nooit een geheim geweest, overal waar hij kwam kende hij mensen en maakte een praatje, echt ruzie maken met Sjans was dan ook nooit aan de orde. 

V.C. Noëits Gezeik

De vriendengroep van Guus heet V.C. Noëits Gezeik. Een vriendengroep van 12 serieuze maar in het weekend feestende jongens. Sjans mistte zelden een feest in de keet en was altijd een van de aanjagers om de rest weer wat meer te laten drinken. Maar als hij zelf verloor met een spelletje was Guus natuurlijk ook weer de slechtste verliezer. De foto rechts is de laatste vakantie waarbij de groep compleet was, boven op de berg in de Ardennen. Een vakantie van hiken, mountainbiken maar vooral veel blikken bier. 

Wittenhorst

Sjans was voor ons meer dan alleen een medespeler in ons team, hij had alles, hij bracht gezelligheid mee, maakte iedereen vrolijk en deed zijn best op het veld. Helaas bleef het dan ook bij zijn best doen aangezien de carrière switch van keeper naar spits niet altijd goed heeft gewerkt. De sfeer die er echter voor in de plaats kwam was onvervangbaar. Om deze reden zullen wij onze nummer 11 nooit vergeten en zullen wij voor altijd met volle trots onze rouwbanden dragen.

Boscafe Het Maasdal

Morgen mannen! Dit was hoe Guus, of Goulash hoe hij bij ons altijd genoemd werd, iedere ochtend de keuken binnenkwam, ongeacht hoe fit Guus
die ochtend was, hoe laat Guus het de avond ervoor had gemaakt of welk meisje hij toen ook mee naar huis genomen had. De dag erna konden we ons in ieder geval verheugen op allerlei leuke verhalen.  

De bijnaam Goulash had Guus te danken aan onze oud-chefkok die hem deze bijnaam heeft gegeven omdat hij het carnavalsnummer Goulash van Serf Smits & de AMC zengers regelmatig afspeelde in de keuken en dan uit volle borst mee zong. Meezingen deed hij overigens de hele dag door, zeker niet altijd zuiver en vaak net iets te hard zodat de gasten er ook van konden meegenieten. 

Het eerste halfjaar van Guus bij het boscafe was niet altijd even succesvol. Guus had wat opstartproblemen en het duurde bij hem iets langer dan gemiddeld om alles onder de knie te krijgen, maar uiteindelijk ging het de
goede kant op en was hij een heel gewaardeerde kracht binnen ons team. Guus zijn specialiteit was het proeven van alles dat er gemaakt werd in de keuken. Het was bijna een wonder als je Guus zonder volle mond door de keuken zag lopen.

Bij het boscafe hebben is er tegenwoordig nog altijd de Guus-Goulashsoep die voor altijd op de kaart zal blijven staan ter nagedachtenis aan onze allemansvriend, en zeer gewaardeerd collega Guus. Bij het boscafe voelen we ons meer een familie dan collega’s en Guus zal voor altijd onderdeel blijven van onze Boscafe familie.