Het Guus Janssen Voetbaltoernooi

GuusJanssen_1Limburg_Nieuwsfoto_Horst

Vrienden van Guus Janssen (21) uit Horst houden donderdagavond een stille tocht voor hem, door het dorp. De twintiger kwam maandag om het leven bij een steekpartij op het Lambertusplein.

De vriendengroep wil hem zo in gedachten houden en tonen hoe geliefd hij was.

Fakkels bij sportpark
De tocht begint om 19:00 uur bij Boscafé Het Maasdal, waar Guus werkte. Onderweg wordt er een stop gemaakt bij voetbalclub Wittenhorst. Daar speelde hij in het elfde elftal. Bij het sportpark worden fakkels afgestoken. De tocht eindigt op het Lambertusplein in het centrum van Horst, waar maandagavond de fatale steekpartij plaatsvond.

Lees ook: Horst geschokt om dood Guus: ‘Slaat in als een bom’

Ruzie sussen
Maandagavond rond 19:30 uur ging het mis. Toen Guus een ruzie wilde sussen, werd hij neergestoken. De hulpdiensten rukten massaal uit. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar hulp mocht niet meer baten.

Voor de steekpartij zit een 19-jarige verdachte uit Tienray vast. Hij wordt verdacht van doodslag. Justitie denkt namelijk dat Guus opzettelijk om het leven is gebracht. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Lees ook: Fatale steekpartij Horst: OM verdenkt tiener van doodslag

Campagnes partijen aangepast
De politieke partijen in Horst aan de Maas hebben gezamenlijk besloten om hun campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen vanwege het incident aan te passen. “De komende periode hoort in het teken te staan van het verwerken van het verdriet en het vinden van troost bij elkaar. Daarom hebben we besloten om onze campagnes deze week sober te houden”, schrijven ze in hun gezamenlijke verklaring. De politieke partijen houden geen publieke activiteiten en plaatsen niets op sociale media.